Teknolojinin ilerlemesi ile insan ihtiyaçları da buna bağlı olarak farklılaştı diyebiliriz. Teknolojik gelişmeler ışığında artık dijital bir dönüşüm içerisindeyiz. Eskiden sahip olduğumuz alışkanlıklar ve daha bir çok şeyin değişmesi ile birlikte hayatımızın her alanına yenilikler geldi. Artık bankaya gitmeden bulunduğumuz yerden para transferi yapabiliyor ya da dünyanın bir diğer ucundaki yakınlarımız ile online olarak görüşme sağlayabiliyoruz. Elbette bu süreç hayatımızın her alanına etki ettiği gibi eğitim sürecini ve eğitimde yer alan bir çok metodu da etkilemiştir. Bu sürece özellikle yaşadığımız Covid-19 sebebi ile çok yakından şahit olduk. Peki, hayatımızın bir çok alanına etki eden dijitalleşme süreci, eğitimde ne gibi kolaylıklar sağladı? Ancak ondan önce gelin bu tanımın ne olduğuna daha yakından bir göz atalım.
Dijitalleşme Nedir?
Dijitalleşme en kısa tabiri ile; ulaşılabilir bilgilerin bir bilgisayar aracılığı ile dijital ortama aktarılması sürecine verilen isimdir. Günümüzde bir çok oluşum, iletişimde oldukları diğer oluşumlar ile dijital ortam üzerinden iletişim ve paylaşım halindedir. Bu bir firma, bir şirket, bir okul ya da herhangi farklı bir oluşum olabilir. Dijital dönüşüm tek yönlü değildir. Bir çok sistem modern teknolojiyi kullanarak bu süreçten faydalanarak verim elde etmektedir.
Covid-19 Süreci ve Dijital Dönüşüm
Covid-19 süreci ile birlikte iş hayatı ve eğitim hayatı birçok açıdan değişime uğradı. Bir süre işe gitmek yerine sadece evden çalışılan bir süreç yaşandı. Ayrıca öğrenciler pandemi döneminde örgün öğretim yerine uzaktan eğitim sistemi ile eğitim hayatına devam etti. Peki bu bize ne sağladı? Öncelikle teknoloji ve dijital dönüşüm sayesinde okula ya da işe gitmeden bulunduğumuz yerden çevrimiçi bir şekilde ders ortamına, toplantılara ya da kurslara katılım sağlayabildik. Bu aynı zamanda, hem zamandan hem de bazı masraflardan tasarruf etmemizi sağladı. Bugün yurt dışında bir üniversite okumak isteyen ancak yurt dışında yaşamaya maddi gücü ve cesareti olmayan birçok öğrenci yurt dışında uzaktan eğitim sistemini tercih ediyor.
Oyun ve Ders Bir Arada!
Peki, süreç sadece uzaktan eğitim ile mi sınırlı? Elbette değil. Dijital dönüşümün yaşandığı eğitim hayatında, artık öğrenciler bilgisayar ve mobil oyunlar ile ders çalışabiliyor ve akademik başarısını artırabiliyor. Peki Games, geliştirdiği yapay zeka algoritmaları sayesinde öğrencilere oyun oynarken ders çalışma imkanını sunmaktadır. Peki Games ile öğrenciler ders çalışırken, veliler ve öğretmenler de öğrencilerin ders başarısını sistem üzerinden takip edebiliyor.
Sizler de bu deneyime ortak olmak ve öğrencinize keyifli bir ders çalışma alternatifi sunmak için uygulamamızı ücretsiz bir şekilde indirebilir ya da bizlere iletişim adreslerimizden ulaşabilirsiniz.