Öğretmenlerin Kullanabileceği Dijital Uygulamalar

Öğretmenlerin Kullanabileceği Dijital Uygulamalar

Dijitalleşme, yeni bir şey değil. Teknolojik gelişmelerin aldığı hız ve bilgisayar sistemlerinin çeşitlenmesi zaten bu sonucu doğurmuş, tüm faaliyet alanlarını artık dijital platformlara taşımaya başlamıştı. İki yıldır süren pandemi ise bu durumu yalnızca hızlandırmakla kalmadı, artık bundan sonraki yaşam faaliyetlerinin de nasıl şekilleneceğini belirlemiş oldu. Bu aşamada çalışma faaliyetlerinin çoğu gibi eğitim faaliyetleri de büyük oranda dijital ortamlarda, uzaktan gerçekleşmeye başladı. Öğretmenler artık bir ekrandan, bütün öğrencilerine seslenebiliyor. Burada da öğretmenler için sınıf uygulamalarının, yeni yazılımların önemini ortaya çıktığı görülmeye başlandı. Sizin için, verimliliği kanıtlanmış dijital uygulamalardan bazılarını paylaşacağız.

Emaze

Çevrimiçi sunum yazılımıdır. Günlük hayatta, işte veya eğitim içerisinde kullandığımız veya gerek duyduğumuz değerlendirme faaliyetini eğlenceli ve ilgi çekici hale getiren bir web platformudur. Kullanıcıları, gruplar halinde değerlendirmelere katılabilmelerine imkân sağlamaktadır. Power Point sunumlarından sıkılanlar için idealdir.

Blendspace

Kaliteli ve sade bir içerik oluşturma programıdır. Blendspace, kendi sitesine üye olmak ve yazı, resim, bağlantı, video gibi formatlarda olabilecek ders içeriğini sürükle bırak yöntemiyle oluşturmanın oldukça kolay olduğu bir uygulamadır. Ayrıca bu içerikleri kolaylıkla sosyal medya platformlarında paylaşmanıza da olanak sağlamaktadır.

Powtoon

Konuşma balonları, şekiller, resimler, karakterlerle birlikte daha pek çok materyali kullanabileceğiniz, bunlarla bir animasyon oluşturabileceğiniz faydalı bir dijital araçtır. Özellikle görsellik veya mizah kullanarak eğitim veren öğretmenler için ideal olarak, hem ücretli hem de ücretsiz seçeneklere sahiptir.

StoryJumper

Bir web sitesi ve dijital hikâyeler yaratma imkânı sağlayan bir platformdur. Platformun içinde pek çok farklı hikayeyi rahatlıkla gösterebilmenizi sağlayan arka planlar, karakterler ve nesnelerle çok geniş bir yelpaze sunmaktadır. Tarih dersleri için ideal olarak görülebilir. 

Mobiroller

Kodlama bilmeden Android ve iPhone uygulaması oluşturmak isteyenler için ideal bir mobil uygulama platformudur. Türkiye’de geliştirilen ve Türkçe teknik destek ekibine sahip olan MobiRoller dünya çapında bir tüketici ağına hizmet vermektedir. Bu uygulama sayesinde problem çözme, denklem kurma uygulamalarını kolaylıkla yazabilir, öğrencilerinizin faydalanmasını sağlayabilirsiniz. 

CrossWordLabs

Bu yazılım bir online bulmaca yapma yazılımıdır. Çapraz bulmacalar oluşturmak, yazdırmak, paylaşmak, çözmek için en kolay yöntemlerden biridir. Tamamen ücretsiz olup öğrenmesi de kullanması da, yaratıcı olunması da kolay olan bir programdır. 

Bubbl

Bu yazılım en basit haliyle, en az araç kullanarak zihin haritaları, planlar oluşturabilmeyi hedeflemiştir. Burada kendi projelerinizi yaratabilir ve meslektaşlarınızı, görev verdiğiniz öğrencileri projenizi düzenlemeleri veya güncellemeleri için davet edebilirsiniz.